donderdag 5 mei 2016

Lunchideeën voor school part 2


1. sandwichkipfilet
    -2  boterhammen
    -1 plakje kipfilet
    -sla
    -1 tomaat
    -1 plak kaas

Rooster de 2 boterhammen en leg daarna een plak kipfilet erop. Leg er een beetje sla op, plakjes tomaat en een plak kaas. Leg de andere boterham erop snij de sandwich door tweeën of vieren en klaar!

2. appelkaneelpannenkoeken
    -pak cakemeel (of gewoon een pak pannenkoekenmix)
    -800 ml melk
    -2 eieren
    -boter om mee te bakken
    -rozijnen
    -2 appels
    -kaneel

Gebruik een pak cakemeel i.p.v een pannenkoekenmix, dit geeft het een zoetere smaak. Gewoon pannenkoekenmix kan natuurlijk ook. Maak de cakemix volgens de werkwijze van het pak. Haal het klokhuis van de appels en snijd de appels in dunne plakjes. Giet wat cakemix in een koekenpan en verdeel wat appelplakjes en de rozijnen, giet hierna nog een dun laagje cakemix overheen. Als de pannenkoek klaar is doe er dan nog wat kaneel overheen en klaar!

3. (maaltijd)salade
    -75 gr. pasta
    -sla
    -1 appel
    -35 gr. geraspte wortel
    -1 ei
    -kipfilet reepjes
    (-evt. walnoten)

Kook de pasta en het ei en bak de kipfilet reepjes. Snijd de appel in blokjes. Als het ei klaar is pel je hem en snijd je hem in vieren. Leg de pasta in bijvoorbeeld een broodtrommel, daarna de sla, de appelblokjes, de ei partjes, de kipfilet reepjes en daarover de geraspte wortel. Doe er nog een sausje overheen, deksel erop, vork mee en klaar!

4. bagel sandwiches

    -1 bagel
    -mozzarella
    -spinazie
    -1 tomaat
    -2 plakjes kipfilet

Snijd de bagel doormidden en leg er plakjes mozzarella op. Snijd de tomaat in plakjes en leg er één plak op. Leg hierop spinazie en een plak kipfilet. Sluit hem af met de andere kant van de bagel en klaar!

5. zalm wrap
    -wrap
    -zalm
    -sla
    -roomkaas 

Smeer de wrap in met de roomkaas, leg daarop de sla en dan plakjes zalm. Rol de wrap op en klaar!

2 opmerkingen: