zaterdag 16 juli 2016

Diners

Zoete aardappel pizza
Ingrediënten:
-400 g zoete aardappelen
-285 g pomodori al forno piccanti (potje)
-2 tl gemalen koriander (ketoembar)
-2 tl gedroogde oregano
-270 g vers bladerdeeg (koelvers)
-150 g geitenkaas blanc 50+ (plak)
-1 jalapeñopeper

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Schil de aardappelen en snijd in dunne plakjes van ½ cm. Meng met 2 el olie uit het potje zongedroogde tomaten, de koriander, oregano, peper en eventueel zout.
3. Rol het bladerdeeg met een deegroller extra uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de aardappelplakjes dakpansgewijs over het bladerdeeg. Verdeel de uitgelekte tomaatjes erover en verkruimel de geitenkaas erboven.

4. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Snijd de jalapeñopeper in ringetjes, strooi over de plaattaart en serveer.

Broccoli pasta
Ingrediënten:
-400 g penne rigate (pasta)
-300 g broccoli (in kleine roosjes)
-250 g salami (stukje)
-1 eetlepel olijfolie
-1 ui (gesnipperd)
-2 teentjes knoflook (gesnipperd)
-2 limoenen (het sap ervan)
-100 g Grana Padano ((of oude kaas), geraspt)

Bereiding:
1. Penne beetgaar koken volgens aanwijzing op verpakking. In andere pan met ruim kokend water en wat zout broccoli beetgaar koken. 
2. Salami in reepjes snijden. In koekenpan olie verhitten en salami 2-3 min. al omscheppend meebakken. 
3. Ui en knoflook toevoegen en zachtjes bakken tot ze glazig zijn. Limoensap en 100 ml kookvocht van penne toevoegen, vuur laag draaien en geheel nog 10 min. laten sudderen. Op smaak brengen met zout en peper. 
4. Penne afgieten en door salamimengsel scheppen. Broccoli afgieten en voorzichtig erdoor scheppen. 
5. Serveren in vier (diepe) borden, met wat geraspte kaas erover. Voeg eventueel naar smaak wat extra limoensap toe.

Tip:
Vervang voor een nog pittiger pasta de salami door chorizo en voeg wat gedroogde chilipeper toe.

Prei soep
Ingrediënten:
-500 g preien
-2 el olie
-2 aardappelen
-1 liter kippenbouillon (van tablet)
-2 el Zaanse mosterd
-125 ml crème fraîche (halfvet)

Bereiding:
1. Was de prei en snijd in ringen. Verhit de olie in een soeppan. Leg enkele lichtgroene, dunne ringen prei apart voor de garnering en bak de rest op middelhoog vuur 3 min. in de olie.
2. Snijd de aardappelen in blokjes. Voeg de aardappelen en bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 10-15 min. zachtjes doorkoken. Schep de mosterd en de crème fraîche in de soep en pureer het geheel met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
3.Verwarm de soep nog even kort en schep hem in kommen of diepe borden. Strooi er de achtergehouden ringen prei over.

Variatietip:
Voor extra pit kun je in plaats van een milde Zaanse ook een wat hetere mosterd gebruiken.

Combinatietip:
Lekker met stokbrood

Inspiratie: albert heijn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten