dinsdag 5 april 2016

Lunchideeën voor school part 1

1. Mason Jar salade
    -sla
    -halve komkommer 
    -1 tomaat tomaat
    -handje frambozen

Stop de sla in de Mason Jar totdat hij bijna helemaal vol zit en druk hem een beetje aan. Snijd een halve komkommer in dunne plakjes en daarna in vieren. Leg de plakjes in de Mason Jar. Snijd ook de tomaat in kleine stukjes en stop deze er ook in. Als laatste doe je de frambozen erbij. Deksel erop, vork mee en klaar!

2. Bagel pizza

    -1 bagel
    -tomatensaus
    -geraspte kaas
    -4 pepperoni plakjes per halve bagel

Snijd de bagel doormidden. Smeer de hele binnenkant van de bagel in met tomatensaus. Leg er wat geraspte kaas op en daarna de pepperoni plakjes. Stop ze in de oven voor 2,5 tot 3 minuten en klaar!

3. Rosbief sandwiches
    -2 boterhammen
    -1 plak rosbief
    -1 tomaat
    -1 plak kaas
    -eiersalade
    -rucola sla

Rooster de boterhammen en besmeer ze met boter. Leg er een plak rosbief op. Snijd de tomaat in plakjes en leg ze erop, leg ook de plak kaas erop. Smeer daarna de eiersalade erop en leg er wat rucola op. Leg de andere boterham erop snij hem in tweeën of vieren en klaar!

4. Kip wraps
    -1 wrap
    -sla
    -kipfilet reepjes
    -geraspte kaas

Leg over de hele wrap sla maar laat een randje aan de buitenkant vrij (anders valt alles eruit). Leg hier wat geraspte kaas op. Snijd de kip in een reepjes en bak ze. Leg ze in een strook op de wrap. Doe er nog een sausje overheen, rol hem op en klaar!

5. quinoa salade
    -75 gr. quinoa
    -50 gr. cherry tomaatjes
    -75 gr. mozzarella
    -1 sjalotje
    -basilicum
    -1/2 eetlepel olijfolie

Kook de quinoa. Snijd de sjalot fijn en snijd de cherry tomaatjes door midden. Snijd ook de mozzarella in kleine plakjes. Meng dit allemaal samen in een kom met de olijfolie en de basilicum. Meng daarna de gekookte quinoa met de rest, vork mee en klaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten