zaterdag 23 april 2016

Organisatie in huis part 1

1. Kledingkast
Een grote opgeruimde kast, dat wilt iedereen denk ik wel. Ik heb een mooi voorbeeld gevonden hoe je dit kan doen. Een hoge kast is erg onhandig zou je denken, maar bovenaan kan je een plank leggen. Hierop zet je dan een paar manden met spullen erin die je niet vaak gebruikt. Daarna komt het hang gedeelte, hier kan je al je jurkjes, vesten, jasjes etc. ophangen. Daaronder een plank waar je de overige kleding kan neer leggen zoals je broeken. Op de onderste plank kan je bijvoorbeeld nog je schoenen of tassen zetten.




2. Douchezeep
Onder de douche kan je wel wat organisatie gebruiken. Maak een stang aan de muur met daaraan ringen met clipjes. Clip je zeep die je altijd gebruikt vast. Zo kan je gemakkelijk de zeep pakken die je wilt.







3. Keukenpotten
Al die zakken, potjes en dozen in de kast zijn zo onhandig! Voor een georganiseerde kast in de keuken koop je een paar potten en manden, krijtverf en krijtjes. Je stopt het eten in de potten of manden en schrijft erop wat het is. Als het eten op is en je doet er iets anders in, kan je het er gewoon weer opnieuw opschrijven! 






4. Goal list 

Heb je soms een idee wat je graag wilt doen maar kan je het niet onthouden? Maak een goal list! De goal list op het plaatje is handig omdat je de post-it's telkens kan vervangen omdat je andere dingen wilt doen of omdat het niet voor 'this week' is maar voor 'today' of 'this year'. Maar je kunt ook een afvink lijst maken met alles wat je wilt doen of bereiken. 






5. Wasmanden

Het kost je zo veel werk om alle kleuren was apart uit de wasmand te halen! Maar je kunt natuurlijk ook meerdere wasmanden kopen. Zo kan je de was gesorteerd erin gooien en kost het je minder werk om de kleding uit de wasmand te graaien als je een was wilt draaien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten