Hi! Dit cupcake recept heb ik zelf bedacht. Ze zijn super
lekker en echt geweldig voor oreo&bak liefhebbers.
Benodigdheden voor de cupcakes (12)
-125 gram boter, op kamertemperatuur
-125 gram kristalsuiker
-125 gram zelfrijzend bakmeel
-2 eetlepels melk, op kamertemperatuur
-2 eieren, op kamertemperatuur
-4 eetlepels cacaopoeder
Benodigdheden voor de decoratie
Benodigdheden voor de decoratie
-een rol oreo's
Voor de
botercrème:
-250 gram
poedersuiker
-125 gram
ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
-3 eetlepels
water
Hulpmiddelen
-beslagkom
-weegschaal
-eetlepels
-mixer (garden én deeghaken)
-12 cupcakevormpjes (rubberen zijn het handigst)
-spuitzak
-3 bakjes
-een kom
-stevig plastic zakje
-deegroller
-zeef
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 170 graden en haal het rooster
eruit.
2. Doe de boter in de beslagkom en doe de suiker er
beetje bij beetje bij terwijl je het geheel mixt op een middelhoge stand (met
de deeghaken).
3. Voeg één ei toe en mix het op een middelhoge stand,
doe dit daarna ook met het andere ei.
4. Voeg nu langzaam het zelfrijzend bakmeel toe terwijl
je op een middelhoge stand mixt.
5. Doe de melk erbij en mix het geheel 1 minuut op de
hoogste stand tot het een glad beslag is.
6. Doe daarna nog de cacaopoeder erbij en mix het nog een
keer goed door.
7. Gebruik twee eetlepels om de cupcakevormpjes te vullen, stop ongeveer twee eetlepels beslag in de vormpjes.
8. Leg de cupcakes op het rooster en zet ze in het midden
van de oven. Bak ze 20-25 minuten.
9. Ondertussen kan je aan de slag met de decoratie, haal
de oreo's uit elkaar. Stop in het ene bakje de koekjes en in het andere bakje
de vulling. Probeer 12 koekjes heel te houden of iets over de helft.
10. Houd de vulling even in het bakje, hier ga je zometeen
pas verder mee.
11. Leg de 12 hele koekjes apart. Stop de rest in een
afsluitbaar plastic zakje en sluit hem. Pak de deegroller en sla op de zak
zodat het verkruimelt. Doe dit totdat het heel klein is, je mag wat grote
stukjes overhouden.
12. Pak het bakje weer en leg daarboven de zeef. Gooi het
zakje leeg boven de zeef en schud de zeef daarna een beetje boven het bakje
totdat alle fijne stukjes eruit zijn. Doe de overige grote stukjes in een ander
bakje.
13. Nu kun je beginnen met de botercrème, snijd de boter
in kleine blokjes.
14. Pak een kom en leg daarboven de zeef. Gooi alle
poedersuiker in de zeef en schud er even mee boven de kom totdat alles gezeefd
is.
15. Klop in 5 minuten de boter romig en fluffy met de
mixer (met de garden), zet hem hierna op de middelste stand en gooi geleidelijk
de poedersuiker erbij.
16. Gooi hier de gezeefde koekkruimeltjes in en mix het
nog even tot het goed verdeeld is.
17. Haal de cupcakes uit de oven en laat ze even
afkoelen.
18. Als ze zijn afgekoeld stop je de vulling in de
magnetron op 700 Watt 30 seconden. Als het goed is is het dan gesmolten.
19. Snijd in het midden van de cupcakes een diep rondje
maar niet dat je op de bodem zit! Haal het rondje eruit.
20. Giet hier dan wat vulling in en stop het stukje cake er
weer op en druk hem een beetje aan.
21. Stop nu de botercrème in de spuitzak en spuit een
klein toefje in een cirkeltje van binnen naar buiten.
22. Pak het bakje met de wat grotere kruimeltjes erbij en
strooi deze kruimeltjes op de botercrème.
23. Steek de hele oreo's in de botercrème en je bent
klaar voor het serveren!
Tips
Wil je de botercrème en cupcakes langer bewaren?
Gebruik water i.p.v melk voor de botercrème en bewaar ze
in een doos in de koelkast, dan kan het 1 tot 2 weken bewaart worden!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten