zaterdag 16 april 2016

Oreo cupcakes

Hi! Dit cupcake recept heb ik zelf bedacht. Ze zijn super lekker en echt geweldig voor oreo&bak liefhebbers.

Benodigdheden voor de cupcakes (12)
-125 gram boter, op kamertemperatuur
-125 gram kristalsuiker
-125 gram zelfrijzend bakmeel
-2 eetlepels melk, op kamertemperatuur
-2 eieren, op kamertemperatuur
-4 eetlepels cacaopoeder

Benodigdheden voor de decoratie
-een rol oreo's
     Voor de botercrème:
    -250 gram poedersuiker 
    -125 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
    -3 eetlepels water

Hulpmiddelen
-beslagkom
-weegschaal
-eetlepels
-mixer (garden én deeghaken)
-12 cupcakevormpjes (rubberen zijn het handigst)
-spuitzak
-3 bakjes
-een kom
-stevig plastic zakje
-deegroller
-zeef

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 170 graden en haal het rooster eruit.
2. Doe de boter in de beslagkom en doe de suiker er beetje bij beetje bij terwijl je het geheel mixt op een middelhoge stand (met de deeghaken).
3. Voeg één ei toe en mix het op een middelhoge stand, doe dit daarna ook met het andere ei.
4. Voeg nu langzaam het zelfrijzend bakmeel toe terwijl je op een middelhoge stand mixt.
5. Doe de melk erbij en mix het geheel 1 minuut op de hoogste stand tot het een glad beslag is.
6. Doe daarna nog de cacaopoeder erbij en mix het nog een keer goed door.

7. Gebruik twee eetlepels om de cupcakevormpjes te vullen, stop ongeveer twee eetlepels beslag in de vormpjes.
8. Leg de cupcakes op het rooster en zet ze in het midden van de oven. Bak ze 20-25 minuten.

9. Ondertussen kan je aan de slag met de decoratie, haal de oreo's uit elkaar. Stop in het ene bakje de koekjes en in het andere bakje de vulling. Probeer 12 koekjes heel te houden of iets over de helft.
10. Houd de vulling even in het bakje, hier ga je zometeen pas verder mee.
11. Leg de 12 hele koekjes apart. Stop de rest in een afsluitbaar plastic zakje en sluit hem. Pak de deegroller en sla op de zak zodat het verkruimelt. Doe dit totdat het heel klein is, je mag wat grote stukjes overhouden.
12. Pak het bakje weer en leg daarboven de zeef. Gooi het zakje leeg boven de zeef en schud de zeef daarna een beetje boven het bakje totdat alle fijne stukjes eruit zijn. Doe de overige grote stukjes in een ander bakje.

13. Nu kun je beginnen met de botercrème, snijd de boter in kleine blokjes.
14. Pak een kom en leg daarboven de zeef. Gooi alle poedersuiker in de zeef en schud er even mee boven de kom totdat alles gezeefd is.
15. Klop in 5 minuten de boter romig en fluffy met de mixer (met de garden), zet hem hierna op de middelste stand en gooi geleidelijk de poedersuiker erbij.
16. Gooi hier de gezeefde koekkruimeltjes in en mix het nog even tot het goed verdeeld is.

17. Haal de cupcakes uit de oven en laat ze even afkoelen.
18. Als ze zijn afgekoeld stop je de vulling in de magnetron op 700 Watt 30 seconden. Als het goed is is het dan gesmolten.
19. Snijd in het midden van de cupcakes een diep rondje maar niet dat je op de bodem zit! Haal het rondje eruit.
20. Giet hier dan wat vulling in en stop het stukje cake er weer op en druk hem een beetje aan.
21. Stop nu de botercrème in de spuitzak en spuit een klein toefje in een cirkeltje van binnen naar buiten.
22. Pak het bakje met de wat grotere kruimeltjes erbij en strooi deze kruimeltjes op de botercrème.
23. Steek de hele oreo's in de botercrème en je bent klaar voor het serveren!

Tips
Wil je de botercrème en cupcakes langer bewaren?
Gebruik water i.p.v melk voor de botercrème en bewaar ze in een doos in de koelkast, dan kan het 1 tot 2 weken bewaart worden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten